مقالات آموزشی

گوگرد

گوگرد

کاربرد گوگرد برای گیاهان

گیاهانی که کمبود گوگرد دارند میزان کُلروفیل نیز کاهش می‌یابد.
گوگرد در تنظیم ساخت قند، نشاسته و همی سلولز مؤثر است.
از آنجایی که گوگرد در تولید کُلروفیل گیاهان دخالت دارد جزیی از ساختمان چندین اسیدآمینه

پروتیین و کُلروفیل می‌باشد .
اسید‌های‌آمینه چون سیستیین با منشاء گوگرد ساخته می‌شوند که عامل تولید روغن در گیاهان روغنی

و کنترل کیفیت میوه هستند.
مصرف گوگرد در بالاترین مقادیر منجر به خسارت نخواهد شد. چرا ؟؟ منتظر بمانید !!

گوگرد در تغذيه گياهان

گوگرد دراصلاح اراضي زراعي، پژوهشگاه صنعت نفت ايران گوگرد کشاورزي حاوي عناصر

کم مصرف آهن، روي و منگنز را در مقياس آزمايشگاهي توليد کرده که اطلاعات کمي از خصوصيات کيفي و

واکنش اين ترکيبات در خاک و افزايش گوگرد قابل استفاده گياه وجود دارد. مطالعه حاضر به منظور بررسي

کيفي اين کودها و رهاسازي گوگرد در خاک و تاثير در تغيير ميزان حلاليت عناصر کم مصرف و غلظت سولفات

در يک خاک آهکي انجام گرفت. نمونه خاک از اطراف شهر کرج انتخاب شد و گوگرد کشاورزي در مقادير صفر،

300 و 600 کيلوگرم در هکتار همراه با مايه تلقيح تيوباسيلوس به طور يکنواخت با نمونه هاي يک کيلوگرمي

از خاک مخلوط شد. نمونه ها در سه تکرار و در قالب طرح کاملا تصادفي در دماي 25oC و رطوبت ظرفيت مزرعه،

به مدت 180 روز نگه داري شدند و در فواصل زماني (45، 90، 135 و 180 روزه) از آنها نمونه گيري شد. مقدار سولفات،

آهن، روي و منگنز در زيرنمونه هاي فرعي تيمارها اندازه گيري شدند. بررسي روند تغييرات نشان داد که عامل زمان تاثير

معني داري بر تغييرات سولفات و آهن، روي و منگنز قابل جذب داشت. افزايش ميزان مصرف کود، صرف نظر از نوع کود،

منجر به افزايش گوگرد، روي و منگنز قابل جذب شد. نوع کود تنها بر ميزان روي تاثير معني داري داشت؛ به طور ميانگين

گوگرد کشاورزي حاوي روي، ميزان روي قابل جذب خاک را تا 3.2 برابر افزايش داد.

متابولیسم گوگرد و چرخه گوگرد

چرخه گوگرد اولین چرخه بیوژئوشیمی بود که کشف شد. در دهه ۱۸۸۰ در حال مطالعه بگیوتوآ

(یک باکتری که در محیط‌های غنی از گوگرد زندگی می‌کند) سرگئی وینوگرادسکی کشف کرد که

این باکتری به عنوان منبع انرژی سولفید هیدروژن (H2S) را اکسید می‌کند و تکمیل قطره‌های

بین‌سلولی گوگردی می‌دهد. وینگرادسکی به این فرم از متابولیسم اکسیداسیون ترکیب‌های معدنی

(inorgoxidation) نام نهاد و تا دهه ۱۹۵۰ به همراه سلمان واکسمن روی آن کار کرد.

اکسیدکننده‌های گوگرد می‌توانند به عنوان منبع انرژی استفاده شوند. سولفید هیدروژن، گوگرد خالص،

سولفیت، تیوسولفات و چندین پلی‌تیونات (مانند تتراتیونات) از این دسته هستند.

آن‌ها بر آنزیم‌هایی همچون گوگرد دی‌اکسی‌جنس و سولفیت اکسیداس برای اکسید کردن گوگرد به

سولفات متکی هستند. بعضی از باکتری و باستانیان از سولفید هیدروژن در آب به عنوان دهنده الکترون

استفاده می‌کنند تا سنتز شیمیایی انجام دهند. پروسه‌ای شبیه به فتوسنتز و نتیجه آن شکر خواهد بود و

از اکسیژن به عنوان اتم پذیرنده استفاده می‌کنند. فتوسنتز باکتریای گوگرد سبز و باکتری گوگرد بنفش از

اکسیژن خالص استفاده می‌کنند تا چنین اکسیداسیونی انجام دهند تا از سولفید هیدروژن گوگرد بسازند.

باکتری‌های اولیه که در اعماق اقیانوس‌ها در کنار منافذ هیدروترمال زندگی می‌کنند، هیدروژن سولفید را

اکسید می‌کنند. کرم حلقوی بزرگ یک مثال از ارگانیسم‌های بزرگ است که از هیدروژن سولفید به عنوان

غذا استفاده می‌کنند.

باکتری‌های کاهنده سولفات سولفات را به جای اکسیژن «تنفس» می‌کنند. آن‌ها از ترکیبات معدنی یا هیدروژن

ملکولی به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کنند و از گوگرد به عنوان پذیرنده الکترون استفاده کرد و گوگردهای اکسید

را می‌کاهند تا به سولفید تبدیل شوند (به‌طور معمول هیدروژن سولفید). آن‌ها می‌توانند روی گروه‌های دیگر گوگردهای

اکسید شده مانند تیوسولفات، تیونات، پلی‌سولفیدها و سولفیت‌ها رشد کنند. هیدروژن سولفید ساخته شده توسط این

باکتری‌ها باعث به وجود آمدن باد شکم می‌شود.

گوگرد جذب شده توسط گیاهان که آن را به شکل سولفات از طریق ریشه از خاک جذب می‌کنند. سولفات به سولفید

کاهیده می‌شود و سپس در سیستئین و دیگر ترکیبات آلی گوگرددار گنجانده می‌شود.

SO42– → SO32– → H2S → سیستئین → متیونین